Home
Shockwave-therapie
Fysiotherapie
Manuele Therapie
Bekkenfysiotherapie
Zwangerfit
Geriatriefysiotherapie
Dry needling
Fysiofitness
Aandoeningen
Behandelingen
Algemene informatie
           

           

           

          


poppetje zwangerfitZwangerfit «

Zwangerschapscursus

NVFB-Zwangerfit is een actieve vorm van groepsbegeleiding voor zwangere en pas bevallen vrouwen. De cursus wordt gegeven door een (bekken)fysiotherapeute die is opgeleid tot NVFB-Zwangerfit docent.
NVFB-Zwangerfit is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw en haar partner. In deze opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en de kennis van het functioneren van de bekkenbodemspieren. Dit alles oefenbaar gemaakt met de basiselementen uit de aerobic en de fitness.
Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van de NVFB-Zwangerfit docent kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleid worden, om zo te werken aan de conditie, mobiliteit en vitaliteit van de actieve vrouw.

Cursus

De cursus gaat van start rond de 16e week van de zwangerschap (afhankelijk van het aantal aanmeldingen)

Voor de bevalling

Actief gedeelte:

Er is aandacht voor de warming-up en lichte fitheidtraining ter behoud of verbetering van de conditie. Daarna wordt gericht geoefend op spierversterking en co÷rdinatie. Speciale aandacht wordt besteed aan co÷rdinatie, stabilisatie en spierversterking van de bekkenbodem. Ook komen er ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen aan bod.

Theoretisch gedeelte:

De theorielessen geven een waardevolle aanvulling op het actieve gedeelte. Alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling komen aan bod, uitgebreid met kennis op het gebied van de functie en de mogelijke functiestoornissen van het bekken, de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat.

Er wordt een partneravond georganiseerd voor diegene die bij de bevalling aanwezig zal zijn.

 

Na de bevalling

Na de geboorte van de baby kan er al vanaf 4 tot 6 weken geoefend worden.
Daarom starten wij ongeveer 1 Ó 2 maanden na de bevalling met de postnatale lessen.

In de lessen wordt extra aandacht besteed aan de nog eventueel aanwezige klachten en het verstevigen van de verschillende spieren zoals buik- en bekkenbodemspieren.

Op deze manier worden de spieren weer in een goede conditie gebracht, wat van belang is bij de overgang naar sporten en het tillen en verzorgen van de baby.

Resultaat

Een fit & gezond lichaam dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan !

Lestijden

Maandag: 19.00 uur - 20.00 uur

 

Locatie

Fysiotherapie Jaspars

Tongersestraat 18

6211 LN   Maastricht

 

 

Prijzen

Betaling per maand, informatie bij de docente: Joyce Habets-van de Ven  043-3510800

(De laatste weken van de zwangerschap is het mogelijk om per les te betalen)