Philips is met meer dan 200,000 verkochte apparaten wereldmarktleider op het gebied van automatische externe defibrillatoren. De Philips defibrillator is spéciaal ontwikkeld voor gebruik door leken. In de fitnessruimte van Fysiotherapie Jaspars hangt de HeartStart op een voor iedereen toegankelijke en duidelijk zichtbare plaats.

      Gebruiksvriendelijk

  • U wordt stap voor stap geïnstrueerd door middel van duidelijke, gesproken aanwijzingen.
  • De HeartStart wacht met de volgende instructie tot de vorige is uitgevoerd.
  • Begeleiding bij de reanimatieprocedure.
  • Inclusief trainingsvideo

     Veilig

  • De HeartStart is gebaseerd op uiterst geavanceerde technologie.
  • Via een zeer nauwkeurig algoritme stelt het apparaat vast of een stroomstoot vereist is.
  • Er kan alleen een stroomstoot worden toegediend als het noodzakelijk is.

     Betrouwbaar

  • Dagelijks wordt automatisch een uitgebreide testprocedure uitgevoerd.
  • Klaar voor gebruik.
  • Statuscontrole in één oogopslag

Het eerste AED voor leken met een FDA keurmerk. De batterij heeft een levensduur van 4 jaar. De elektronica wordt dagelijks aan een zelftest onderworpen dus u heeft er geen omkijken naar. Wanneer een acute hartstilstand optreedt, wordt het elektrische systeem van het hart kortgesloten. Hierdoor gaat het hart trillen en pompt het niet meer in het normale ritme. Dit leidt doorgaans tot een abnormaal hartritme dat in de medische wereld bekend staat als ventriculaire fibrillatie (VF). Een acute hartstilstand treedt vaak zomaar ineens op en bij het merendeel van de slachtoffers zijn tevoren nooit symptomen van een hartziekte vastgesteld.

Hoe zou u reageren als iemand een acute hartstilstand krijgt? De hulpdiensten bellen? Uiteraard. Maar u kunt zelf ook de overlevingskansen van deze persoon verhogen met een HeartStart defibrillator waarmee u, bijna volautomatisch, het hart via een elektrische schok weer in het juiste ritme kunt terugbrengen. Zo maakt u optimaal gebruik van de eerste kritieke minuten na een acute hartstilstand. U overbrugt de tijd tot er professionele hulp arriveert.
In de VS sterven meer mensen aan een acute hartstilstand dan als gevolg van borstkanker, prostaatkanker, AIDS, brand, schietpartijen en verkeersongelukken tezamen. Bij het merendeel van deze slachtoffers waren tevoren nooit symptomen van een hartziekte vastgesteld.
In bijna 75% van de gevallen treedt een acute hartstilstand thuis op. Nog geen 5% van de slachtoffers overleeft de hartstilstand, hoofdzakelijk vanwege het niet snel genoeg voorhanden zijn van een defibrillator.
Elke minuut die verstrijkt zonder dat het slachtoffer van een hartstilstand wordt gedefibrilleerd, nemen de overlevingskansen van het slachtoffer af met 7-10 procent. Hoewel het gebruik van een defibrillator niet iedere persoon met een acute hartstilstand zal redden, kunnen vele levens worden gered als meer mensen sneller kunnen worden bereikt.